Θα βρεθουμε την Παρασκευη 4.5 στις 10.
ΜΒΔΓΔΔΕΑ
Monday, April 30, 2012
Thursday, April 26, 2012
GAs
Με αφορμή την έρενα του Vangel για τους γενετικούς αλγόριθμους μια δουλειά του Karl Sims από το '94 κιόλας που παίζει με τις αναπάντεχες δυνατότητες αυτού του αλγόριθμου. "Γενιές" από στερεά σώματα με συγκεκριμένο σκοπό τεστάρονται σε virtual περιβάλλον με τις πιο ικανές να επιβιώνουν και να αναπαράγωνται μεταξύ τους. Προχωρημένα στάδια της εξέλιξης αυτής φαίνονται στο βίντεο όπου αν και άτσαλα κάποια από αυτά εμφανίζουν κάτι το περίεργα γνώριμο.
Επιπλέον βιβλιογραφία για τον γενετικό αλγόριθμο:
Mitchell M (1996): An introduction to genetic algorithms
Fraser J (1995): An evolutionary architecture
DeLanda M (2002): Deleuze and the use of the genetic
algorithm in architecture
algorithm in architecture
Richard Dawkins : The selfish gene
Flake W. G. : The computational beauty of nature p.339-360
Friday, April 20, 2012
Sunday, April 8, 2012
Tsunami
Κάποια links που ίσως έχουν ενδιαφέρον από το pbs:
Δύο interactive χάρτες: 1, 2.
Ένα ντοκιμαντέρ που φαίνεται αρκετά καλό (αν μπορέσετε να το βρείτε ολόκληρο...)
Δύο interactive χάρτες: 1, 2.
Ένα ντοκιμαντέρ που φαίνεται αρκετά καλό (αν μπορέσετε να το βρείτε ολόκληρο...)
Wednesday, April 4, 2012
Διαχείριση βιβλιογραφίας
Η διαχείριση των αναφορών και των βιβλιογραφικών πηγών για όσους κάνουν ερευνητικό είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς. Εδώ υπάρχει ένα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ ως προς την οργάνωση και τη χρήση των πηγών σας. Το zotero είναι ένα add-on για το Mozilla (φαντάζομαι και για άλλους browsers) με το οποίο μπορείτε να καταχωρήσετε αυτόματα μία πηγή (για παράδειγμα από το database της βιβλιοθήκης ή από το amazon.) Επίσης παρέχει και το αντίστοιχο add-on για το word, επομένως μπορείτε να εισάγετε αυτόματα την αναφορά και στα κείμενά σας σε όποιο στυλ βιβλιογραφικών αναφορών επιλέξετε.
Τοπολογία.
Για το θέμα της τοπολογίας:
Κατ' αρχήν το 'The New Mathematics of Architecture' των Burry έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που λέγεται 'Topology'. Είναι μία καλή αρχή.
Επίσης, εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ένα δικό μου άρθρο για το θέμα. Είναι αρκετά παλιό (2004) και σχετικά μικρό, αλλά έχει μία σχετικά απλή περιγραφή του τι είναι τοπολογία σε γενικές γραμμές. Ίσως το πιο χρήσιμο είναι η βιβλιογραφία στο τέλος.
Τέλος, καλό θα ήταν να έχουμε υπόψη μας ότι ο όρος τοπολογία δεν έχει ακριβώς την ίδια χρήση στα μαθηματικά και τα computer graphics (αλλά είναι άμεσα συσχετισμένα) κάποιες σκέψεις για τη σχέση της τοπολογίας με τη χρήση των η/υ στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό εδώ.
Subscribe to:
Posts (Atom)